Проф. д-р Бойко Гюров: Каквото и да правите, правете го с любов!

Снимки: Infomreja.bg

Съвет, който той даде на учениците в ПМГ – Гоце Делчев

Продължават срещите на ученици и преподаватели в ПМГ „Яне Сандански“ с изтъкнати бивши възпитаници на това учебно заведение, което съвсем скоро ще отбележи 100-годишния си юбилей.  Поредният събеседник  - след художника Николай Маринов и музиканта Николай Урумов, беше проф. д-р Бойко Гюров, завършил хуманитарната гимназия в Гоце Делчев през 1989 година.

Неврокопчанинът Бойко Гюров е професор по математика. Завършил е тази специалност в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и известно време е бил асистент в същото висше учебно заведение. В момента преподава в университет в  щата Джорджия – САЩ. Обучавал е студенти в Германия, Ирландия, Виетнам, Тайланд, Корея.

Темата на срещата беше „Предизвикателствата на математиката“. Шегувайки се, професорът прибави подзаглавие – „Историята на едно момче като вас“. „Историята“ беше онагледена с презентация, специално подготвена от уважавания гост.

Младите хора проявиха интерес към ученическите спомени на настоящия професор, към тогавашната му мотивация да овладява учебното съдържание и към начина, по който преди 30 години са се изучавали информационните технологии в училището.

Професор Гюров изрази готовност да помогне със своя опит на всеки, който има нужда от неговите насоки, съвет или информация. Той  пожела  на гимназистите да имат цел, към която да се стремят, да са амбицирани, да не си губят времето и най-важното – каквото и да правят, да го правят с любов!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK