Доброволци зарадваха с храна възрастни хора в Гълъбник

Снимка: Община Радомир

Инициативата е на доброволци от фейсбук общността “Задруга 1.11"

24 социално слаби възрастни хора от радомирското село Гълъбник бяха зарадвани с пакети със стоки от първа необходимост. Инициативата е на доброволци от фейсбук общността “Задруга 1.11”. Със свои лични средства в кампанията се включи и кметският наместник на селото Диана Борисова.

Пакетите с храна, които включваха олио, брашно, ориз, захар, леща, фиде, юфка и макарони, бяха раздадени от кметския наместник Диана Борисова на самотно живеещи възрастни и трудноподвижни хора, които получават минимални пенсии и срещат трудности със закупуването на храна.

“Трогната съм от вниманието към мен, трудно се придвижвам и не мога да си пазарувам сама. Пожелавам на кметския наместник Диана Борисова да продължи да бъде все така добра с хората. Нека тя да продължава да ни пазарува храна и лекарства и да помага в чисто човешки план на хората от селото”, заяви 74-годишната Теменужка Друганска. Тя добави, че откакто Борисова е заела този пост, през зимата улиците в селото вече се чистят от сняг с трактор и се вижда промененият в положителна насока облик на селото.

“Тази храна ще ни бъде от помощ, защото с нашите малки пенсии се живее трудно”, зарадваха се на даренията Кириянка Благоева (79 г.), Гюла Друганска (90 г.) и Лиляна Благоева (90 г.). Възрастните жени са работили дълги години в селското стопанство. Те се радват, че им се обръща внимание и нуждите им не са забравени.

Фейсбук общността “Задруга 1.11” е спонтанно формирала се група от съмишленици с добри сърца, които със свои лични средства и доброволен труд помагат на хора в неравностойно положение, реставрират църкви, подпомагат каузи в сферата на образованието и извършват други благородни дела в полза на обществото. Идеята е общността да прерасне в сдружение с нестопанска цел в обществена полза, което с труда и даренията на своите членове и симпатизанти да допринася за съхраняването и укрепването на българския дух, традиции и православна вяра.

Идеята за дарението на хранителни продукти в село Гълъбник се е родила спонтанно, когато член на организацията минал през селото и лично се запознал с потребностите на самотно живеещите хора. В момента доброволците от “Задруга 1.11” организират кампания за възстановяването на разрушена църква в село Попско, община Ивайловград. Всеки, който иска да подпомогне благородните инициативи на “Задруга 1.11”, може да се свърже с групата чрез нейната страница във Фейсбук.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK