В памет на Васко Ашиков

Снимка: личен архив

В памет на Васко Ашиков, убит на 9. април 2017г.

Измина една тежка и тъжна година от зверското убийство на нашия Васко, роден в с.Неделкова Гращица, общ. Невестино, обл.Кюстендил.

Скъпи приятелю,

Там край Каменар четири зловещи ръце ти отнеха живота.

Живот, за който ти казваше, че е прекрасен, че има за какво да се живее, защото си преоткрил радостта щастието, смисъла.

С нетърпение чакаше своя 70-ти рожден ден -  28. юни 2017г., но всичко е било само една човешка, мъничка мечта, едно желание.

Нищо от това не се сбъдна, защото там край Каменар, Ренета и Космас със замах сложиха край. Там те са осъществили своя свиреп и пъклен план.

Двамата са в затвора, за ужаса, който са сътворили, за мъките и болките които са причинили, присъдата от 12 години е нищо, те се разкайват и съда ги чува.

Ние питаме защо теб не са те чули, когато си ги молел да те оставят жив?!

Или да си купиш „ножове“, да тренираш 2 дни в стари гуми, как да забиваш ножа в човек.

Как да си направиш сценария за грабеж и убийство? Всичко това са смекчаващи вината обстоятелства, защото си „с чисто минало“.

В кой университет учат на това та даже да ти намалят присъдата с 1/3?

Прободните  рани над 60 на кого да ги припишем!

На този болен от церебрална парализа, на който ножа се е огънал и почнал да души или на бъдещата майка!

Васко ние останахме физически без теб, но ще те носим винаги дълбоко в сърцата си!

Защо трябваше да си отиде един живот, изпълнен с достойнство и доброта, човек, който имаше на кого да се радва и да бъде щастлив.

Благодарим на мичман Стамен Георгиев и матрос Кръстю Кръстев, за това, че са задържали на място извършителите и са видели потресаващата гледка в таксито, а ние да видиме що за „образовани хора“ са бивш студент и жена с висше образование.

Нашето село е мъничко, но хората са възмутени от несправедливата присъда на убийците и питаме колко струва един човешки живот, струва ли нещо?

Твои приятели: ВАСКА, БОРКО, ПЕТЯ, СТЕФКА, ПЕТЬО, РУМЕН, КРАСЕН И ВСИЧКИ 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK