В община Струмяни плащат данъци и по интернет

Община Струмяни, снимка: infomreja.bg, архив

Данъците към Община Струмяни вече могат да се плащат автоматично от цялата страна и по интернет от целия свят, съобщиха от администрацията. Новата услуга на автоматично разплащане на данъците влезе в сила от 10 февруари и значително ще улесни жителите на общината.

Вички местни данъци и такси могат да се плащат от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите. Таксата за плащане от каса на ИЗИПЕЙ е минимална - от 1 до 5 лева в зависимост от дължимите суми. Само 0.40 лв. за данък е таксата през интернет (ePay) без оглед на дължимото.

По новия начин плащането може да се извърши и без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи, както в банките или пощите, например. ИЗИПЕЙ към момента има точно 2 314 каси и офиси в цяла България. На всяка една от тях хората освен да платят битовите сметки, да извършат плащания към държавни институции, съд, КАТ и МВР, да заредят ваучери за мобилни телефони, да получат или изпратят пари, вече могат да плащат данъците си към общини, където имат имоти.

Новата модерна услуга е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време, нерви и пари. Услугата е безвъзмездна за общината и стана възможна след като кметът на Струмяни Емил Илиев подписа договор за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. Така Струмяни стана четвъртата поред община в област Благоевград, която внедри модерно и европейско обслужване за жителите си с цел да се подобри събираемостта от местни приходи, едновременно с това - грижейки се за удобството и паричното благосъстояние на жителите си и изпреварвайки дори областния град.

Облекчаване на административните услуги, снижаване на цените им, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK