В края на 2020 г. се очаква да бъде готов пътят към ГКПП "Клепало"

Снимка: БГНЕС

„В края на 2020 г. се очаква да бъде готов пътят към ГКПП "Клепало" между България и Република Македония.“ Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството, Николай Нанков, по време на днешния парламентарен контрол.  

Транспортната връзка до пункта е около 30 километра, като пътят не е ремонтиран основно от 30 години, стана ясно от думите на министъра. Възложено е изработването на технологичен проект за превантивен ремонт на първите 16 километра от пътя и по прогнозна оценка ремонтът ще струва около 10 млн. лева.  

Ремонтните дейности на участъка ще започнат тази година и се очаква да приключат в рамките на 2018 г. За оставащата част от трасето се предвижда частична реконструкция и ново строителство, защото има участък без трасе с асфалтова настилка, каза министърът.

Той уточни, че е нужен нов технически проект, като Агенция „Пътна инфраструктура“ ще го включи в програмата за проектиране за 2019 г. След изготвянето на проекта ще стане ясно каква ще е стойността на строителството на тази отсечка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK