В община Струмяни отдадоха почит пред героичната саможертва на хилядите, дали живота си за свободата

Снимки: Община Струмяни

В навечерието на 3. март - Националния празник на България, в община Струмяни отдадоха почит пред героичната саможертва на хилядите опълченци и войници, отдали живота си за свободата на родината.

Тържествата по повод 140 години от Освобождението събраха ученици, учители, общинско ръководство, партийни представители, членове на пенсионерски клубове, читалищни дейци и десетки жители и гости на община Струмяни.

По традиция празнични церемонии се проведоха на площадите в с. Струмяни, с. Илинденци и с. Микрево, който започнаха с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България – „Мила Родино“, в изпълнение на духов оркестър и поднасяне на венци пред паметниците на геройски загиналите за Освобождението.

Възпоменателната церемония по повод 3. март бе съпроводена с празничен патриотичен концерт в препълнената зала в сградата на НЧ „Братя Миладинови“ в с. Микрево, специално подготвен от учениците на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в селото. С български народни танци, патриотични песни и стихотворения възхваляващи героичния подвиг, великото дело на опълченците и славното минало на нашия народ учениците зарадваха и очароваха всички присъстващи.

Кметът на община Струмяни, Емил Илиев, поздрави всички гости на празника и произнесе трогателно слово, припомняйки славния подвиг на националните герои, защото "трябва да знаем, помним и предаваме историята на нашия велик народ, да възпитаваме децата си в дух на родолюбие и да носим националната гордост в душите си!".

Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни и велики герои, отдали живота си за свободата на България!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK