В община Сандански тържествено бе открита новата учебна година

снимки: Община Сандански

Директорите на помещаващите се в една сграда Второ ОУ „Христо Смирненски” и Гимназия „Яне Сандански” в Сандански - Евдокия Георгиева и Зорица Органджиева, с приповдигнато настроение и усмивки откриха новата учебна година в Деня на вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Дворът на школото бе озарен от трепетни усмивки и щастливи учители с препълнени от букети ръце.

Невинни, сладки и пременени първокласниците, чинно подредени в колонки, очакваха с нетърпение първия училищен звънец. Шест от тях поздравиха всички със стихчета, изрецитирани пред гордите им родители и бъдещи съученици.

Учебната 2012-2013 г. бе открита от отец Аврамов с празничен водосвет. Директорът на Гимназия „Яне Сандански”  пожела на всички ученици една вълнуваща и незабравима учебна година и призова всички да вярват в учителите си и в тяхната подкрепа.

От своя страна директорът на Второ ОУ „Христо Смирненски” Евдокия Георгиева съобщи, че тази учебна година за Второ ОУ е юбилейна, тъй като на 15 септември 1957 год. започва първият учебен ден и сега се честват 55 години от създаването на училището.

Откриването на учебната година 2012 -2013 г. уважиха заместник-кметът на община Сандански Младен Тимчев, олимпийският шампион по колоездене Олаф Лудвиг и още немски гости.

Младен Тимчев сподели, че училището е институция, която открива пред децата нови хоризонти и затова първият учебен ден винаги е изпълнен с много вълнение и емоции. Той пожела успешна нова учебна година и повече сили и търпение на учителите.

С усмивки и празнично настроение всички ученици след първия учебен звън напълниха класните стаи в очакване на първите си наставления от своите учители.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK