В НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев, учителки шият маски

Снимка: Infomreja.bg

Мобилизирали са се сами, доброволно

От няколко дни четири жени – Елена Иванова, Соня Воденова, Калинка Белева и Снежана Пачеджиева, усилено шият маски, така необходими при сегашната емидемиологична обстановка.

Те са преподавателки в направление „Облекло“ на НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев. Въпреки натоварването си, успяват да провеждат и онлайн обучение със своите ученици.

„Сутрин даваме задания за самостоятелна работа вкъщи, вечер, като се приберем, провеждаме консултации, проверяваме, оценяваме“, споделя, без да се оплаква, главен учител Елена Иванова.

Вчера те са предали 200 маски на Общинския кризисен щаб, а днес са изпълнили заявките, получени от Дома за стари хора в града и от манастира „Седемте престола“ край село Осеновлаг, община Своге.

Благодарение на тях, и работещите в местния пощенски клон вече са с маски. Докато разговаряме, получават нова заявка – след около 2 часа трябва да предоставят поне 50 броя на Гранична полиция.

И четирите преподавателки са сръчни и с богат опит, но най-важното – съвестни. Казват, че ще останат на поста си, докато има нужда от техния труд. В напрегнатото си ежедневие те срещат пълната подкрепа на директорката на гимназията – Мария Георгиева.

Материалите са получили от шивашката фирма „Пирин - текс“ и от бившата своя ученичка Кристина Джунова. Използват и материали на училището.

Маските, изработвани в НПГ „Д. Талев“, са трислойни – от двете страни се използва памучен плат, а в средата – филтър. Така те не запарват и имат необходимото качество. Могат да се перат и гладят, което ги прави използваеми дълго време.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коцето23:45 - 20.03.2020
Шият маска и пак е стигат , Ролман къде е, Синанов къде е Грозданов къде е Вълкова къде е и още много да не ги пиша по 500 да направят но нали парата
НПГ07:45 - 20.03.2020
Училището е номер 1, но директорката е Бай Ганьо в женски образ. Комедия, трагедия, злоба и некадърност в неиния образ. Отлична подмазвачка, нагаждачка и лизачка на всеки,от който има нужда и власт после забравя. Браво на НПГ
Браво!20:03 - 19.03.2020
Браво на шивачките
Браво!17:31 - 19.03.2020
Браво!Това е екип за пример! А техен колега, самозабравил се "лидер"- изтри споделения линк от групата си.

FACEBOOK