В Невестино дадоха старт на мащабен проект за 3 237 164 лева

снимки: Община Невестино

В община Невестино дадоха старт на мащабен инфраструктурен проект за 3 237 164 лева.

В рамките на проекта, финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., се предвижда цялостна рехабилитация на общинския път Кюстендил – Невестино /Неделкова Гращица – Згурово – Кадровица.

Дължината на пътната отсечка е малко над 10 километра, а обектът трябва да бъде завършен най-късно до 15 юли тази година. 

Стратегическият проект бе представен на нарочна пресконференция в залата на Общинския съвет в Невестино в присъствието на заместник-кмета Йордан Глогов, секретаря на общината Антоанета Георгиева, управителя на фирмата изпълнител "РИЛА" ЕООД - Кюстендил - инж. Александър Малинов, управителя на фирмата за строителен надзор "МИКС ИНЖЕНЕР КОНСУЛТ ПЛОВДИВ" ООД - инж. Румен Хорев, проектанти, медии.

"В момента състоянието на пътя не е добро, пътната настилка е компроментирана и е необходимо да бъде извършена рехабилитация чрез извършване на строително-ремонтни дейности", поясни инж. Людмил Стоянов - старши експерт в Дирекция "Специализирана администрация" в Община Невестино.

Заложените в проекта дейности са: доставка и полагане на плътен асфалтобетон; фрезоване на съществуващата асфалтобетонова настилка; почистване на пътните окопи от земни насипи, изчистване и изкореняване на растителността и почистване на затлачените отводнителни съоръжения; възстановяване на изровените банкети; поставяне на видими бетонови бордюри в участъците на пътя, преминаващи през населените места; изпълнение на подпорни и укрепителни стени и др.

На финал ще бъде направена хоризонтална маркировка и ще бъде обновена вертикалната.

"Пътната инфраструктура е от важно значение за социалното и икономическото развитие и за подобряването на комплексната жизнена среда на община Невестино. Неслучайно това е водещ приоритет в Общинския план за развитие", подчерта инж. Любен Стоянов.

Той допълни, че благоустрояването на инфраструктурата в общината е от ключово значение за задържане на местното население и за създаване на добри условия за развитие на бизнеса.

Общинската администрация в Невестино, фирмата изпълнител и дружеството, което ще осъщестява строителния наздор, си пожелаха ползотворна съвместна работа, за да приключи в срок проектът „Рехабилитация на път KNL 2163(62046) ІІ-62 Кюстендил – Невестино /Неделкова Гращица – Згурово – Кадровица/, от км 0+000 до км 10+060”, Договор № 10/321/01211/27.11.2012г. за отпускане на финансова помощ по Мярка 321 ”Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, Програма за развитие на селските райони 2007-2013 (ПРСР).

 

снимки: Община Невестино
снимки: Община Невестино

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK