Каракачанов готви референдум срещу гей браковете

Снимка: offnews.bg

Предизвиквам референдум срещу гей браковете и джендър понятията в образователната и правната система на България, обяви в обръщение до медиите председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Тези въпроси трябва да бъдат цялостно решени и т.нар. Истанбулската конвенция е само повод за допитване до народа. Тя не може да бъде единствена тема на Референдум, който касае бъдещето на моралната, правната и религиозната и националната идентичност на България, категоричен е министърът на отбраната.

Ето пълния текст на обръщението на Каракачанов:

"Формулировката на въпроса на БСП „Против ли сте ратификацията на т.нар. Истанбулска конвенция?“ може да бъде основателно оспорена в Конституционния съд, тъй като за легитимно юридически заглавие се смята официалното, а именно - Конвенцията на съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Самият въпрос е прекалено детайлен и няма да има правни последици за българското законодателство извън обхвата на Истанбулската конвенция.

Очевидно е, че обществото в огромната си част категорично отхвърля термини като „социален пол“ и политики като „джендър обучение“ и т.н. Още по-малко е склонно такива да бъдат допуснати в детските градини, училищата и университетите. От публичния дебат става напълно ясно, че българите не одобряват гей браковете и че има ясни настроения всички тези въпроси да бъдат поставени в тяхната цялост.

Въпросите, които вълнуват българското общество и които предлагам да бъдат поставени за гласуване от един национален референдум, са следните:

1. Съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, социален пол и джендър идентичност в българското законодателство?

2. Съгласни ли сте да се въведе джендър обучение в българската образователна система?

3. Съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове в България?

Призовавам председателите на всички парламентарно представени партии, в удобно за тях време, да започнем консултации и да откликнем държавнически на гласа на народа."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK