Отбелязват Европейската седмица на програмирането в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

За трета поредна година си партнират ПМГ и Регионалната библиотека

От 5 до 20 октомври 2019 г.  се провежда „Европейска седмица на програмирането” (EU Code Week) - инициатива, насочена към отбелязване важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене.

Хиляди деца, ученици, младежи, учители, библиотекари от  училищата във всички европейски страни отново ще участват в уроци и занимания в класни стаи и библиотеки, за да се учат да програмират.

Седмицата на програмирането 2019 има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност за всички по забавен и развлекателен начин.

За трета поредна година ПМГ "Проф. Емануил Иванов" и Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" гр. Кюстендил ще си партнират в отбелязването на Седмицата и ще обединят усилия в подпомагането на местната общност да развива своите дигитални умения извън формалното образование, да насърчава творчеството и креативността у подрастващите.

На 7 окт. ще се проведе работилница по програмиране. Събитието се организира и с финансовата подкрепа на Google, по Проект Google&&PMG_KN.

Ще бъде показано и колко лесно, и забавно може да бъде програмирането с роботчетата Finch.

Програмируемите интерактивни играчки Finch и Bee Bot Регионална библиотека получи като дарение по проект "Генерация Код" на фондация "Глобални библиотеки-България", по грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK