Вуйчото на убития Георги: Йоан е разсъждавал хладнокръвно, парадоксално е да се третира като дете

Снимка: novini.bg

Йоан е разсъждавал съвсем хладнокръвно и се е държал като пълнолетен. Парадоксално е той да бъде третиран като дете. Ако пуснат Йоан Матев, мисля, че ще може да се укрие. Вероятно това ще се случи. Това коментира пред Нова телевизия вуйчото на убития в Борисовата градина Геогри Илиян Георгиев.

Йоан Матев е обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина от 2015 г. Софийски градски съд вчера разгледа молбата за изменение на мярката за неотклонение на обвинения, а от решението вуйчото на Георги казва, че пълвоначално е бил шокиран.

„Бях шокиран като първична реакция. След като се запознах по-подробно, осъзнах, че нещата не са така прости“, заяви Георгиев. По думите му вероятно защитата на Йоан е искала да саботира процеса.

„Прокуратурата си е вършила работата, но съдът е стигнал до това решение, може би за да подтикнат и да повлияят нещата защитата на Йоан да приеме нужната документация“, допълни вуйчото на убития Геогри.

Според него цялото общество се надява Йоан Матев да не бъде пуснат на свобода. „СГС знае нещата как ще се развият нататък и се надяват и вярват като нас, че Апелативният съд ще реши Йоан Матев да остане в ареста и да започне делото срещу него“, посочи още той.

По думите на говорителя на СГС Зорница Таскова дори и съда да потвърди определението, ще се ограничи възможността Йоан Матев да се отклони от разследването. Но е нормално да съществува и риск.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK