В Кресна събраха тонове боклуци. Кметът Николай Георгиев: Започваме на чисто, но голямата битка предстои

Снимки: Община Кресна

Жителите на община Кресна се включиха масово в инициативата на новия кмет Николай Георгиев и събраха тонове боклуци и паднала шума в града и населените места. В сряда градоначалникът се обърна към своите съграждани с призив в социалните мрежи и чрез писмени съобщения "Да започнем на чисто", като ги прикани на 21.11.2015 г. (събота) да почистят прилежащите към имотите им тротоари, а шума, клони и пръст да събират в чувалите, които ще предостави общинската администрация.

На призива на кмета днес с охота се отзоваха много хора, които чистиха общинския център и селата от тонове боклуци и паднала листна маса. Както беше обещано, от администрацията предоставиха на ентусиастите подръчни материали, чували и ръкавици, за да могат да събират отпадъците в близост до контейнерите за смет.

Кметът Николай Георгиев бе сред най-активните в инициативата, като през целия ден даваше пример на своите съграждани, като участваше в сметосъбирането. Служителите от общинската администрация също не пожалиха време и сили, за да откликнат на призива на своя ръководител.

Разбира се, най-голяма бе заслугата на жителите на Кресна, които доказаха своята готовност да откликват на полезни и значими инициативи на администрацията и кмета, с които се подобрява тяхното качество на живот и чистотата на населените места в общината. Това е категоричен знак в подкрепа на промените, които хората очакват с нетърпение и с готовност ще подкрепят.

Градоначалникът изказва своята човешка благодарност към всички, които откликнаха на неговия призив. "Да почистим е лесно, но да пазим чисто е далеч по-трудна задача. В условията на недоимък, породен от досегашното управление на община Кресна, инициативи като днешната могат и ще бъдат основен инструмент за постигане на промяната", коментира той.

Той отправи и поздрав към жителите на общината по повод Деня на християнското семейство. "Днес се обръщаме към нашите близки, към нашето семейство, защото от нас зависи да поддържаме пламъка на разбирателството, добротата и уюта в сърцата ни всеки ден. Семейството е свято и от Бога е благословен всеки, който го има. Пожелавам светлина, топлина и любов във всеки християнски дом в Кресна! В деня на християнското семейство нека уважаваме и ценим труда и времето на онези от нас, които днес чистиха, за да бъде добре за всички и занапред не изхвърляме боклуци другаде, освен на определените за това места".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK