В края на юни ВМРО-НИЕ казват своя кандидат-кмет за Благоевград

Борис Ячев, снимка: infomreja.bg

Между 20 и 30 юни ще стане ясен кандидат-кметът за Благоевград на ВМРО-НИЕ, съобщи председателят на Изборния щаб Борис Ячев. На заседание на Политическия съвет е взето решение партията да участва със свои кандидатури в местните избори в 136 общини у нас. "Национални коалиции за вота наесен няма да се правят. В Благоевградска област ще имаме участие със свои номинации за кмет и листи за общински съветници във всички общини. Най-рано ще станат ясни кандидатурите в Гоце Делчев, Сандански и Петрич", допълни Ячев.

Той не изключи вариант воеводите да си сътрудничат за вота наесен с всички партии, включително и с "Атака". "Там, където ДПС има много голямо влияние, не е изключено да работим дори с хората на Волен Сидеров. С партията на Красимир Каракачанов трудно ще намерим допирни точки, защото те са представени в много малко общини", коментира Борис Ячев.

Воеводите обаче са категорични, че ще издигат свои кандидатури, за които ще търсят подкрепата на граждански сдружения и политически партии. Те си поставят за цел да спечелят 200 общински съветници в цялата страна. От ВМРО-НИЕ пронозират, че в предстоящата битка за кмет на Благоевград ще се включат поне 12-13 кандидати.  

За президентските избори ВМРО-НИЕ е възможно да участва в широка коалиция. "Не е изключено кандидатурата да бъде издагната от нашата партия и да бъде подкрепена от десноцентристки формации. Възможен е и познатият от преди години политически формат ОДС с участието на партиите на Стефан Софиянски, Евгени Бакърджиев и "Гергьовден", обясни Ячев.

ВМРО-НИЕ стартира две подписки в цялата страна. Едната е гласуването да стане задължително, а другата да се въведе изискването за образователен ценз при гласуване. "Не е нормално бюлетини да пускат хора, които не могат да четат. Грамотността е задължителна", мотивират се воеводите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn