Валери Симеонов гледал да няма вземане-даване с държавата

Снимка: НФСБ

Относно предстоящите избори Симеонов призова гражданите да видят кой какво е направил, а да не се доверяват на обещания

Аз съм единственият политик, който ще продължава да поддържа, че отварянето на ресторантите и кафенетата при спазването на епидемичните мерки не носи сериозни рискове. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод вчерашните му действия към протеста на ресторантьорите в Триъгълника на властта.

По повод появилата се информация, че Симеонов е показал среден пръст на протестиращите, той обясни, че просто е отворил прозореца на Министерския съвет, за да види как протича митингът.

В момента, в който се появих на прозореца, група хора от периферията на протеста започнаха да крещят вулгаризми, обиди, на което естествената ми реакция беше: "Имате ли тук нещо, аз защитавам вашите позиции". Направих жест "къде ви е ума", обясни лидерът на НФСБ.

Според него въпросните хора са били група провокатори, тъй като поведението им му се е сторило безумно предвид факта, че той подкрепя исканията на бранша.

Тази тема може да я определим като преразаз по картинка. Не смятам, че мога да бъде упрекнат в страхливост, аз съм човек на прекия сблъсък, обобщи той.

Запитан дали би подкрепил самоволно отваряне на заведенията на 1 февруари, Симеонов подчерта, че това най-много ще допринесе за напълването на хазната с глоби, от което браншът няма полза. Той бе категоричен, че няма да посети ресторант, ако той е отворен незаконно и посъветва вместо подобни демонстрации да се търси диалог с премиера и щаба.

Симеонов посочи, че той самият е член на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и също търпи загуби със своите два хотела. Той обаче отказа да се фокусира върху тях.

Лидерът на НФСБ обясни, че не си е позволявал да ползва привилегии и не е кандидатствал по мерките за запазване на заетостта. По негови думи мерките 60/40 и 80/20 не не са особено ефективни по посока на затворения бранш, той самият не кандидатствал по свои съображения.

С община и с държава гледам да нямам много вземане-даване, заяви Симеонов.

Той подчерта, че изпълнителната власт не може да бъде упрекната за забавянето на някои мерки, защото това е пандемия, която се случва за пръв път. Според него обаче именно България е сред страните с най-адекватните мерки.

Запитан дали министърът на туризма Марияна Николова е била уведомена за изискването за задължителен PCR тест за влизане в страната, Симеонов изтъкна, че няма информация за това, защото не й е опекун. Нямам практика да опекунствам спрямо хората, които съм предложил в изпълнителната власт, категоричен бе той.

По повод обнинението на БСП, че си е присвоил язовир "Овчарица", лидерът на НФСБ заяви, че водоемът е единственият охладителен язовир на ТЕЦ "Марица-изток" 1,2 и 3 и е обект от стратегическо значение за националната сигурност. Как ще си тръгна с язовир, по същата логика да си взема и Странджа планина, изрази недоумението си той и допълни, че нито познава района, нито доскоро е знаел къде е язовирът. Нападката спрямо себе си той определи като "щуротия" и заподозря, че става въпрос за поредна политическа акция.

Относно предстоящите избори Симеонов призова гражданите да видят кой какво е направил, а да не се доверяват на обещания. Не търсете нови месии, посъветва още той.

Запитан за възможни коалиции, лидерът на НФСБ бе категоричен, че такава не е възможна с ДПС, не е разговарял по темата и с Цветан Цветанов. По негови думи до момента разговор е проведен само с ВМРО, като и с тях все още не е подписано споразумение и нещата са отворени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK