В Копривлен честват стогодишнината на местното училище

Снимка: Infomreja.bg

Тези дни ОУ „Никола Вапцаров“ в хаджидимовското село Копривлен закръгля цял век от своето съществуване. По този повод в градинката на училището беше засадено дърво, откри се фотоизложба със снимки от значими събития в училищния живот, проведена беше  среща с успешно реализирали се негови възпитаници.

Днес ОУ „Н. Вапцаров“ стана домакин на спортна надпревара между отбори на училищата в общината. На поредната проява в чест на празника присъстваха заместник – министърът на образованието и науката – Таня Михайлова, и началникът на РУО – Благоевград, Ивайло Златанов.

„Сто години история на едно училище означава традиции, резултати, амбиции, човешки съдби“ – каза в прочувственото си слово г-жа Михайлова. Тя пожела на учениците да бъдат мотивирани, амбициозни, устремени към знания, да полагат много усилия. Заместник – министърът благодари на учителите за всекидневния им труд. Посочи още, че името на Никола Вапцаров е име, което задължава.

Госпожа Михайлова връчи на директора на училището – Александър Белчев, плакет на Министерството на образованието и науката.

Поздравление към колектива поднесе и Лъчезар Банев - кмет на Копривлен. Той благодари от името на всички жители на селото и на всички родители на министър Вълчев за оказаната финансова подкрепа.

Благодарност към МОН в лицето на министър Вълчев и на целия му екип изрази и директорът на учебното заведение.  Той посочи, че отпусната помощ от близо 80 000 лева  за ремонт на училището е най-голямата инвестиция, направена от неговото построяване досега.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK