С тържествена заря, почести и преклонение пред паметта на загиналите почетоха 3. март в Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев

Въпреки дъжда и лошото време, снощи пред паметника на загиналите във войните на ул. Александър Стамболийски“ в Гоце Делчев се събраха много жители на града и региона по повод 140-годишнината от Освобождението на България.

Жителите на Гоце Делчев отдадоха за пореден път почит и се поклониха пред паметта на войните от Неврокопския край, дали живота си за свободата.

Националният празник на Република България в Гоце Делчев бе отбелязан с двудневна програма, организирана от Общината. На 2. март от 17,00 часа в историческия музей по случай Националния празник бе открита изложбата „Опълченците от Неврокопско“ и бе отслужена заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий”.

В навечерието на 3. март управници, депутати, общински съветници, ученици и учители, представители на институции и партии и много жители на града и региона положиха венци и цветя пред паметника на загиналите във войните, след което церемонията приключи с тържествена заря.

Днес от 16,00 и от 18,00 часа в Кино «Парадизо» по случай празниците за 3. март в Гоце Делчев ще бъдат предоставени на жителите и гостите на града безплатни прожекции на новия български филм «Възвишение».

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK