Тържествено отбелязаха 125 години социалистическо движение в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Голямата зала на централното кюстендилско читалище "Братство 1869" се препълни с членове и симпатизанти на БСП, които бяха дошли за тържественото честване на 125 години от началото на социалистическото движение в Кюстендил.

Старт на празника бе даден с прозвучаване на националния химн на Република България и ставане на крака.

Лидерът на БСП - Кюстендил, Росен Раденков привества присъстващите като подчерта в словото си непреходността на социалистическата идея. 

"Идея, която ще бъде актуална и след нас, за нашите деца и внуци. Надявам се, както вие ни предадохте тази непреходна идея, така и ние да можем да я предадем на идните поколения. Днес искаме да зачетем вашия принос в развитието на общинската организация и да уважим дългогодишната ви работа в редиците на БСП", каза Росен Раденков.

Доц. Гале Христов запозна изчерпателно присъстващите с историята на днешното честване, а Росен Раденков представи състоянието на партията в Кюстендил и открои предстоящите задачи. 

Раздадени бяха грамоти и плакети на заслужили социалисти за приноса им в развитието на социалистическата идея.

Подредена бе и фотодокументална изложба, представяща историята на движението през годините.

Музикални поздрави към гостите в залата отправиха ВФ "Неразделни" и самодейците от НЧ "Съгласие" и НЧ "Пробуда"- Жабокрът.

Специални гости на празника бяха народният представител Валери Жаблянов, Дария Шлосер - представител на ръководството на БСП на Позитано - София и Николай Бериевски - председател на НС на МО в БСП.

"Подобни чествания илюстрират, че БСП е част от историята на България, елемент от борбите на български народ за социална справедливост. Кюстендилската организация има запазено място в общинските организации на БСП през годините, независимо как се е променяло названието на партията", каза Валери Жаблянов.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK