В Кюстендил събират пари за паметник на Васил и Георги Илиеви

Гробът на Васил Илиев в Кюстендил, снимка: infomreja.bg
Фейсбук група под наименованието „ВИС 2“ събира пари за паметник на Васил и Георги Илиеви. Според публикуваните съобщения вече събраната сума достига 8000 лв., като човек от чужбина е дарил 2000 евро.
 
Все още обаче никой не знае чие дело е въпросната страница, както и идеята за набирането на средства, в момент в който бедстват десетки семейства заради наводненията.
 
„Благодарим на всички останали верни приятели, които искат да помогнат и ни пишат - нека се свържат на лично, за да им дадем сметката за дарения на средства за паметника“, гласи едно от съобщенията публикувано на страницата в социалната мрежа.
 
Според предоставената информация, тя е създадена още на 31 август 1994 година, но едва сега набра скорост в социалните мрежи. „ВИС 2“  редовно качва снимки на Васил и Георги Илиеви, а любопитни кюстендилци постоянно задават въпроса точно на кое място ще бъде изграден паметника.
 
За никого не е тайна, че такъв има направен на Траурния парк в Кюстендил. Именно там е положено тялото на Васил Илиев, след показния разстрел на 25 април 1995 г. в София. Десет години по-късно, на 25 август 2005, е убит и Георги Илиев. Той намира смъртта си след един изстрел от снайперист пред заведението „Буда бар“ в курорта Слънчев бряг.
 
До ден-днешен не са известни убийците на двамата братя. 
 

КОМЕНТАРИ

ехо15:07 - 08.09.2014
оправете си текста под снимката
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK