В Кюстендил обсъждат развитието и районирането на Югозапада

Снимки: Infomreja.bg

Заседание на регионалния съвет за развитие на Югозападен район започна в Кюстендил днес по обяд. 

В дневният ред са включени теми, свързани с регионалната сигурност, представяне и обсъждане на определените три варианта за нов териториален обхват на районите. Ще бъде представен модел и механизми  за борба с организираната  престъпност- корупция, киберпрестъпност, трафик на хора, наркотици.

Очаква се доклад по темата на Младен Маринов, главен секретар на МВР. Пламен Георгиев, председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, ще представи Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Ще бъдат разгледани и актуализираните стратегии за развитие на областите Перник, София и Благоевград.

Утре на форума, в който участват кметове на общини от петте области - София град, Софийска, Перник, Кюстендил и Благоевград, се очаква заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова да представи вариантите за ново райониране и основните мотиви за промяна на районите от ниво NUTS 2 в страната в рамките на дискусия по темата с участието на кметове на общини, областни управители, заместник-министри и други.

Инициативата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството цели широко обществено обсъждане на предложените от Междуведомствената работна група 3 варианта за ново райониране на страната.

Целта е да се чуят мнения, позиции и аргументи, за да се вземе най-консенсусното и работещо решение. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK