В Кюстендил кръщават деца на герои от сериали

снимка: infomreja.bg, архив

Масово в Кюстендил кръщават децата си с имена на турски сериали или на любими актьори. По нестандартност областния град може да заеме първото място сред останалите градове в страната, коментираха от Обредния дом в Кюстендил.

В регистрите на предприятието са записани имена като Дариян, Джесика, Естира, Алия, Карол, Лара, Сара, Трейси, Хелмут, Анри, Алина, Лоренцо, Франко, Ясмина, Асенк, Раян, Стивън и Фабиан.

По-голямата част от имената са взаимствани от различни тв новели, предимно от турски произход. Жителка на ромския квартал „Изток” пък решила да кръсти сина си Лоренцо. Идеята на жената била детето да носи името на сина на Софи Маринова.

„Имената на тези дечица звучат малко странно като се прибави фамилията Петров или Иванов. Но все пак всеки има право да кръсти детето си както реши”, коментират и от кюстендилската болница, където също ежедневно се впечатляват от нестандартните хрумки на майките и бащите.

В регистрите през миналата година в областния град са вписани 326 бебета.

 

КОМЕНТАРИ

Карамела16:42 - 12.02.2014
А аз съм срещал едно дете с презиме от майка му Роза, та то беше Розев!!! Да паднеш. А името му - Рамо ( от Слонът, мой приятел).Разбира се от махалата.
Олеееееее.21:52 - 09.02.2014
Впечатлени сте от личното име, но грешите, че фамилията ще е ИВАНОВ или Петров. Там фамилиите са на женски имена, защото почти всички дечица са родени от "Самотни майки". Та имената са такива: Лоренцо Гюлов, Мойсей Албенов, Стивън Маев и т.н. глупости...... А пък друг е въпросът, че някои няма да могат до 7-ми клас да си напишат името без грешка.
пенка-лоренка11:21 - 03.02.2014
Глупости на търкалета, та от 3-4 цигански имена може ли да се прави извод за цял Кюстендил? Егати тъпанарския материал
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK