В Кюстендил има достатъчно направления за специалисти

снимка: infomreja.bg, архив

В Кюстендилски регион има достатъчно направления за пациентите и няма проблем, какъвто беше тиражиран от общопрактикуващите лекари, съобщи директорът на РЗОК д-р Матей Попниколов. В тази връзка в областния град беше на посещение и шефът на Националната здравоосигурителна каса д-р Цеков.

Проблемът с направленията идва от това, че когато хората отидат да се оперират в столични клиники, от там им изискват един куп изследвания и консултации, които трябва да бъдат извършени от нашите медици. „Това е един поменик от изследвания и консултации с различни специалисти, за което са необходими направления. Това лечебно заведение обаче няма право да извършва подобно нещо, тъй като в алгоритъма на клиничната му пътека са включени тези изследвания", коментира д-р Попниколов.

Според него това е нарушение, което често се допуска от столичните болници. По негови думи е наложителна и промяна в необходимите изследвания за ТЕЛК. „Всяка година карат хората да ходят на един куп прегледи. Човек с два ампутирани крака как ще обикаля из кабинетите”, попита д-р Попниколов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK