В Карлово почетоха паметта и делото на Апостола

Снимка: МО

„Преди 145 години на бесилото в София увисна най-великият син на България. Единственият човек, за когото никой приживе и 145 години след смъртта му не си позволява да каже лоша дума. Единственият, който поколения българи смятаха и смятат за светец – Васил Иванов Кунчев“.

С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна днес, 18 февруари, към жителите и гостите на град Карлово, дошли да почетат паметта на великия син на България – Апостола на свободата.

Министър Каракачанов припомни завета на Апостола, актуален и днес: „Всичко се състои, според нас, в нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната стихия. Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите задружни сили“.

Той призова да помним българската история за освобождение и национално обединение, изписана със саможертвата на  стотици български герои.

„Имаме задължението към Апостола да забравим своите политически различия, да забравим купешкия опит, който постоянно се опитваме да натрапваме в България, и да се обърнем към нашата собствена история, към онези велики мъже, които я писаха с кръвта си и загинаха за България. Те дадоха живота си в името на това България да бъде просперираща и силна, а тук всичко зависи от нашите задружни сили“, заяви министър Каракачанов.

На възпоменателната церемония за отбелязване на 145-ата годишнина от смъртта на Васил Левски присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, началникът на Военна академия „Г.С.Раковски“ генерал-майор Груди Ангелов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, стотици жители и гости на града. В тържествения ритуал участваха представителни роти и военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Утре, 19 февруари, от 11.00 ч. на площад „Васил Левски“ в Карлово ще се състои възпоменателен митинг-поклонение в знак на преклонение към делото на Васил Левски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk
loading...