В ЮЗУ разкриват две нови специалности - "Медицинска сестра" и "Акушерка"

снимка: infomreja.bg, архив

Правителството предлага на Народното събрание да приеме решение за преобразуване на факултета „Обществено здраве и спорт“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, във факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“.

В новото звено ще се извършва обучение в бакалавърска степен по две нови специалности – „Медицинска сестра“ и „Акушерка“.

Предложението за преобразуването е на Академичния съвет на висшето училище и е подкрепено с положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация.

С откриването на факултета ще се създадат възможности за подготовка на висококвалифицирани медицински кадри за системата на здравеопазването както в региона, така и в страната.

Целта е да се преодолее недостигът и да се удовлетвори увеличеното търсене на медицински кадри.

 

КОМЕНТАРИ

12311:44 - 10.06.2015
Не университета и преподавателите, а от студентите зависи и ученето. В ЮЗУ има студенти, които учат и знаят защо харчат парите на родителите си, а има и група студенти, които са се записали, без да знаят защо харчат парите на родителите си. Университетът е много добър ,специалностите също, а с тези нови специалности наистина ще допринесе за осигуряването на кадри в медцината, дано и държавата помисли за по-добро заплащане, че да си остават младите хора тук.
..13:14 - 04.06.2015
Koga sa datite za podavane na dokumenti ..
12310:02 - 04.06.2015
В София да не би да са по-добре? Беше едно време.Сега в Студентски град е пълна порнография!!!
Юзер08:49 - 04.06.2015
ЮЗУ и висококвалифицирани кадри са си напълно съвместими неща. Поне преподавателите не са толкова евтини както във "скъпия" Ви УНСС. Смешници!

FACEBOOK