Отличиха две студентки от Филологическия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски" в национален конкурс

Снимка: НПСС

Тази академична година е повече от успешна за Филологическия факултет към Югозападен университет "Неофит Рилски".

Вчера на тържествена церемония в зала 42 на НДК се проведе конкурсът „Носители на просвета“. Събитието е организирано от Националното представителство на студентските съвети, с председател Яна Вангелова, и МОН. Сред гостите бяха ректори и декани на факултети на университети от цялата страна.

Наградите бяха разделени в общо 5 категории, които получиха 8 студенти и 6 преподаватели от висши учебни заведения.

На първо и трето място в престижния конкурс са две студентки от Филологическия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски". Те се състезаваха в категорията „Кратко есе“, където представиха своите размисли относно силата на знанието, значимостта на образованието и духа на просветата в кратък текст от 2 страници. Областният управител на Перник Ирена Соколова лично връчи грамотите на младите таланти.

Цветелина Митова, студентка в трети курс специалност „Българска филология“, получи първото място и статуетка. Нейното есе е отличено най-високо, заради отличния изказ и креативност. Тази награда не е единствена за бъдещата филоложка. През март Цветелина бе отличена като първенец в друг конкурс за есе на тема „Пътят на водата“.

Александра Клечорова, дипломантка във Филологически факултет, се нареди на трето място в същата категория. Момичето за втори път печели награда от национален конкурс, организиран от НПСС. През декември миналата година тя се бори за приза „Студент на годината“. На тазгодишните национални студентки четения, организирани от Югозападния университет, тя получи първо място с диалектоложкия си доклад. Настоящата награда за Александра е повече от значима, защото нейното есе е посветено на всички млади хора и техните учители.

Двете студентки са отлични по успех в своя факултет и за пореден път издигат специалността си сред най-престижните в университета.

 

Снимка: Личен архив
Снимка: НПСС
Снимка: НПСС
Снимка: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK