В истински спектакъл превърнаха Празника на буквите първокласниците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

В истински спектакъл превърнаха Празника на буквите първокласниците от 1-ви „б“ клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Кюстендил. Пред родители, учители и гости децата показаха, че вече могат да четат, да питаш и да смятат.

На тържеството по нетрадиционен начин аниматори им задаваха въпроси от различно естество, на което вече грамотните момичета и момчета отговаряха с охота и без затруднение.

Талантливите първокласници заедно с любимите си учителки Даниела Терзийска и Виолета Анастасова рецитираха стихове, пяха, танцуваха и се забавляваха, а десетките родители и гости на Празника на буквите се насладиха на пъстра празнична палитра от красиви, мотивирани, знаещи и можещи деца.

„Днес е един прекрасен празник за нашите деца, на който всички православни християни честваме Благовещение. Според Библията на този ден Архангел Гавриил се явява на Дева Мария, за да й съобщи благата вест, че точно тя ще роди синът божи. Ние също, с моите прекрасни ученици, имаме за вас една добра вест, която искаме да ви кажем точно днес – Децата вече са грамотни, могат да четат и пишат. Искам да им пожелая да бъдат здрави, да бъдат ученолюбиви и упорити. Да вървят по пътя на знанието, да овладяват необятния свят на науката, защото само този, който не си отваря сетивата за знанието, той цял живот живее в тъмнина“, каза с огромно вълнение класният ръководител на децата г-жа Даниела Терзийска.

Специален поздрав към всички присъстващи отправи директорът на учебното заведение – г-жа Мариана Панчева.

„Поздравления за това прекрасно тържество, деца. Всички сме изключително впечатлени от това, което показахте и колко много сте научили от началото на учебната година до този момент. Вече сте заменили играчките с книжките и вървите смело по пътя на знанието. Искам да благодаря на г-жа Даниела Терзийска и на г-жа Виолета Анастасова за всеотдайността и упоритостта, и за всичките грижи, които са положили за децата“, обърна се към всички присъстващи директорът на учебното заведение – г-жа Мариана Панчева.

За отличното си представяне и показаните добри резултати най-малките ученици на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Кюстендил, получиха книжки с приказки, а след което се почерпиха с вкусни сладки и бонбони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK