В истинска зимна приказка се превърна празникът в планинския курорт "Семково"

Снимки: Община Белица

Падналият сняг тази нощ, който и по време на „Зимен празник Белица- Семково“ 2019 продължи да вали, превърна прекрасния планински курорт в истинска зимна приказка.

Всичко е покрито в бяло, а падащите безброй снежинки накараха хората да се чувстват щастливи и с настроение от разнообразните спортни състезания и концерта на Райна и мъжката фолклорна група „Годлевски Великден“, което им осигури незабравим спомен. 

А кметът на Община Белица - Радослав Ревански, домакин на събитието, се чувстваше горд от многобройното присъствие от хора, въпреки падналия обилен сняг.

Празника уважиха Илхан Кючюк – евродепутат  от ДПС и зам.-председател на групата на Алианса на либералите и демократите в Европа, народните представители от ДПС - Елхан Кълков от Благоевград, Имрем Мехмедова - Търговище, Танер Али -  Търговище и Иксан Халил- Разград, както и депутатът от  „Коалиция за България", Николай Бошкилов

На събитието присъстваха и проф. Георги Михов – ректор на Технически университет - София, и проф. Иван Марков – ректор на „УАСГ – София, Ведат Хюсеин – председател на Областния съвет на ДПС – Благоевград, Минка Капитанова – кмет на Община Гърмен, и цялото ръководство на младежкото ДПС – София.

В ски слалома в категория момчета от 10 до 18 години „Купата на  кмета“ грабна Мратин Чорбаджиев. Второто място зае Стефан Донев и на трето място се класира Божидар Мадолев. В същата категория - момичета на първо място е Петя Иванова, на второ място Йоана Вълканова и на трето – Венелина Саева.

В категория мъже-жени над 18 години, Купата на кмета взеха студентите Стефан Стоичков и Елена Станишева. Вторите места заеха Камен Стоянов и Деница Каменова и на трето място се класираха  Илиян Георгиев и Стела Попова.

В категория от 6 до 10 години момичета-момчета на първо място се класираха Кристина Мавродиева и Симеон Дамянов. На второ място са Илияна Вълканова и Алекс Чорбаджиев и на трето място Добряна Коцакова и Сава Топалов.

Близнаците Иван и Петър Андрееви и Елена Тумбева получиха медали за „най- малък участник“ в ски слалома. Освен с „Купата на кмета“ в ски слалом „Зимен празник - Белица-Семково“ победителите в първите места бяха наградени и със златни медали.

В състезанието „дърпане на въже" - мъже, първо място спечели отборът на „Рила Лофт". На второ място се класира отбор „Черно море“ - Варна. В категория жени на спортната дисциплина „дърпане на въже“, отбор „Снежинки“ зае първото място, а отбор „Спартак“ - Варна – второ място.

Отборът на юношите „Белички юнаци“ спечели първо място. В категория деца до 12 години, момчета - момичета, на първо място се класира отбор „ Дагоново“, а второто място зае отбор „Гимназия“.

От 14-годишните момчета на първо място е отбор „Дагоново“, на второ място е отбор „Бабяк“ .При момичетата на първо място е отбор „Горно Краище“ и на второ място отбор „Рила“.

В състезанието скачане с чували първото място при момичетата спечели Нериман Кунгьова. На второ място е Джемиле Куньова и на  трето място – Авушка  Тачева. При момчетата на първо място е Исмаил Терзийски, на второ място Али Читаков и на трето  Фери Къшев.

В проведения футболен турнир на първо място е отборът на УАСГ-София. Второто място е за юношите от град Белица и третото място заеха юноши-младша възраст от Белица.

В бридж-белот турнира първото място заеха Яна Дюлгерова и Исмаил Мандрев. На второ място се класираха Георги Андреев и Дарчо Мушкаров. Третото място заеха Сюлейман Крълев и Рефат Читаков, които получиха грамоти.

Всички участници в спортните дисциплини бяха наградени със златни, сребърни и бронзови медали. Честито на победителите и до нови срещи в „Зимен празник-Белица-Семково“ 2020!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK