В инфоцентъра в Кюстендил обясниха как се кандидатства по проекти

снимки: infomreja.bg

Представиха европейските възможности за неправителствените организации в България на среща в областен иформационен център Кюстендил. Програмата на срещата включваше и представяне на добри практики от успешни проекти, финансирани със средства от структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС и реализирани от местни неправителствени организации.

“България става бенефициент по тази програма с присъдениняването на страна към ЕС през 2007 г. В период от 2 години страната е получила близо 41 млн.евро. През новия финансов период са задалени 126 млн. евро. Средствта, които се разпеделят са на основание слючени меморандуми за разбиратлство между държавите”, обяви ръководителят на Областния информационен център Любомира Велинова.

По нейни думи основната цел на този механъзим е да допринесе за намаляване на социалните и икономически различия и ще осигури развитието в няколко приоритетни области. Това са околна среда, гражданско общество, човешко и социално развитие и опазване на културното наследство.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK