Строги противоепидемични мерки в община Сатовча

Снимка: Infomreja.bg

Хората над 65 години не напускат домовете си

В община Сатовча, както в цялата страна, противоепидемичните мерки стават все по-строги.

Забранено е хората над 65-годишна възраст и на хронично болните, особено с белодробни и сърдечни заболявания, да напускат домовете си. Те имат възможност да се обръщат към кметовете на населените места за снабдяване със стоки от първа необходимост и лекарства.

Не е разрешено да се продават хранителни стоки и стоки за бита чрез подвижен пазар – бусове, камиони, коли и други видове МПС. В сила е и забраната за продажба на напитки от кафеавтомати, както и на готово за консумация кафе и бира в магазините за хранителни стоки и в районите около тях.

Създадената комисия от представители на МВР, РЗИ и Общинската администрация извършва ежедневни проверки за спазване на обявената от здравните власти карантина и на предприетите мерки, препоръки и забрани. При констатирано неизпълнение се преминава към административни наказания.

Призивът на общинския кмет д-р Арбен Мименов е всички стриктно да спазват указанията на Националния кризисен щаб, Районната здравна инспекция и Общинския кризисен щаб, за да бъде предотвратено по-нататъшното разпространяване на заразата.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK