В гърменското село Долно Дряново ще строят ново кафене

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на община Гърмен - Минка Капитанова, подписа официална заповед под № 47, с която се дава право за изработване на подробен устройствен план за изграждане на нов търговски обект в селото - кафене и дрогерия, от заявилия инвеститорските си намерения Гюлтен Юсни Ходжа от същото село.  

Проектът ще бъде изготвен в следния обхват:

Изменение на подробен устройствен план по плана за регулация, с което ще бъде променена границата между два парцела в кв. 8 по плана на село Долно Дряново и и изменение на ПУП, плана за застрояване, с който УПИ -16 пл.№1, кв-8 по плана на Долно Дряново се отрежда да бъде построен новият търговски обект с плътност до 60%, до 40 % озеленяване и височина до 10 метра.  

След гласуването на инвестиционното намерение в ОбС-Гърмен, в местни жители възроптаха, че зад името на заявителя Гюлтен Ходжа стоял общинският съветник Рифат Ходжа, който щял да бъде фактическият изпълнител и собственик на новия търговски обект.

Хората от Долно Дряново определят Рефат Ходжа като местен дерибей, завладял селото им с различни обекти чрез подставени лица, което според тях следва да доведе до самосезиране и проверки от компетентните органи.

По документи реалният вносител на инвестиционното намерение е Гюлтен Ходжа, който е близък роднина на общинския съветник Рефат Ходжа.  

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK