В Гърменско събират пари и даряват кръв за Гергана

Гергана Кюмкова, снимка: личен архив

Мащабна дарителска кампания стартира днес в общините Гоце Делчев и Гърмен за подпомагане на прегазената от автобус на фирма „Динамо“ Гергана Кюмкова.

Тази сутрин, след като се събраха на спонтанен протест на автогарата, учениците от НПГ „Димитър Талев“ стартираха акция за набиране на средства за лечението на пострадалата.

Те направиха специални кутии, в които да събират пари за младата жена, която по информация на лекарите в "Пирогов" има реална опасност да изгуби единия си крак.

Решението за благотворителния жест е на Ученическия парламент към Неврокопската професионална гимназия в Гоце Делчев. Кампанията бе привествана не само от децата, но и от всички жители на града.

Кампания тече и в община Гърмен, откъдето е Гергана Кюмкова.

Кметът Минка Капитанов се е срещнала с медици от болницата в Гоце Делчев, за да предложи помощ и съдействие за по-бързото оздравяване на жената.

"Кметството е готово да осигури пари при необходимост, в Гърмен също са поставени кутии за дарение", съобщи пред ИНФОМРЕЖА Капитанова.

По думите й от тази сутрин е стартирала и акция по кръводаряване. Трима жители на общината заминали днес за столицата, където дарили кръв в Националния център по хематология и кръводаряване в помощ на 28-годишната жена. 

"Поинтересувахме се от какво има нужда Гергана в "Пирогов" и й осигурихме памперси и мокри кърпи", каза още кметицата на Гърмен. Тя допълни, че утре десетки жители на общината също ще отпътуват за София, за да дарят кръв за Гергана Кюмкова.

Местни бизнесмени звъняли в кметството и предлагали финансова помощ за пострадалата жителка на Гърмен. Готовност да подпомогнат лечението й заявили още гръцката фирма "Картопс" ООД - с. Мусомища, където тя е работила, шивашката фабрика "Пиринтекс" - Гоце Делчев, дори инициативен комитет от жени, живеещи в столичния квартал "Гладстон". 

На този етап досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител по чл.343, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщи за ИНФОМРЕЖА говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград Весела Стоилова.

От автомобилната администрация категорично отказват коментар, докато се води разследване.

 

КОМЕНТАРИ

До всички09:33 - 31.01.2014
ОБЩИНА ГЪРМЕН ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Уведомяваме всички граждани, че е разкрита банкова сметка за събиране на парични средства за подпомагане на прегазеното момиче от автобус в гр. Гоце Делчев, на 29.01.2014 г. Сметката е на името на пострадалата Гергана Стойкова Кюмкова, IBAN: BG59STSA93000010663208, BIC: STSABGSF, Банка – ДСК, Валута – BGN. Моля помогнете!!!
Гърмен08:19 - 31.01.2014
Има вече отворена сметка на името на Гергана http://garmen.bg/new/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1
Допълнение към гореказаното22:14 - 30.01.2014
Със средствата по тази сметка да се внимава да не отидат там, където Гери не би искала да отидат!!!
:)))21:58 - 30.01.2014
Много добра идея! Ще го предложим!

FACEBOOK