В грабежа на 40-те хиляди в Благоевград участвал и таксиметров шофьор

Снимка: Личен профил на Martin Topuzov (Мартин Топузов) във Фейсбук

По искане на Окръжната прокуратура в Благоевград съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на А. Грошаров (на 27 години) и Мартин Топузов (на 24 години) с прякор Прасето.

Досъдебното производство по случая е започнало във връзка с получен сигнал за грабежа на жена в Благоевград. Около 21 ч. на 03.04., в района на ул. „Г. С. Раковски“ в града, тя била нападната от две непознати лица.

В хода на разследването било установено, че пострадалата се прибирала от работа, като паркирала автомобила си пред блока, в който живее. Наближавайки входната врата тя била бутната в гърба от две лица, които издърпали чанта от ръката й и избягали, както писа ИНФОМРЕЖА.

В резултат на грабежа от нея били отнети портмоне, ключове за апартамент, банкова карта, мобилен телефон и осемдесет лева. Освен това в чантата имало и парична сума от около четиридесет хиляди лева, събрана от оборота на фирмата и предназначена за закупуване на служебни автомобили.

При огледа на местопроизшествието полицейските служители намерили мобилен телефон, изпаднал от единия извършител. Били иззети записите от охранителни камери в района, на които бил разпознат М. Топузов.

По делото бил разпитан таксиметров шофьор, който закарал двамата извършители и ги чакал в близост до местопроизшествието. Единият от тях му споделил, че при бягството загубил мобилния си телефон и използвал неговия за откриването му, като набрал номера си.

Грошаров и Топузов дали на таксиметровия шофьор част от парите, които той скрил, като ги заровил в земята.

При задържането им в тях били намерени над двадесет хиляди лева и хиляда и петстотин евро. Било установено, че преди време Грошаров работил за пострадалата в цех за боза, като знаел и разполагал с информация за навиците, маршрутите и паричните суми, които тя пренася.

 

 

Снимка: Личен профил на Aleksandar Grosharov/ Александър Грошаров във Фейсбук

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...