В Гоцеделчевско започва мащабна дарителска кампания за закупуване на ангиограф

Снимка: Infomreja.bg

Той е необходим за бърза реакция след получени инфаркти и инсулти

Както стана ясно на сесия на Общинския съвет в Гоце Делчев, от Министерството на здравеопазването е дошло разрешение за изграждане на инвазивно отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев. Така се дава зелена светлина на съвместен проект с УМБАЛ „Света Екатерина“ – София, която ще подпомага работата на бъдещото отделение със специалисти.

За нуждите на така желания център трябва да се закупи ангиограф – модерна апаратура, с която се извършват диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове. А това означава възможност за спасяване живота на много хора. Няма да се губи време за тяхното транспортиране до Благоевград или София.

Сумата, която трябва да се набави, е 800 000 лева. Тя ще бъде осигурена съвместно от четирите общини, които болницата обслужва – Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово.

 Мащабна дарителска кампания ще започне едновременно и в четирите общини.Тя ще бъде адресирана както до представителите на бизнеса, така и до цялото население. Разчита се и на съдействието на народните представители от района.

Срокът за закупуване на апаратурата е до края на месец ноември.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK