В Гоце Делчев за трети път празнуват Световния ден на танца

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Международният ден на танца – 29 април, ще бъде отбелязан за трета поредна година в Гоце Делчев. Празничният концерт, организиран от Община Гоце Делчев, ще бъде от 18.00 часа на площад „Македония” пред Дома на културата.

За проявата още от сутринта репетират танцови състави от целия регион. На откритата сцена пред Дома на културата в концерта ще участват  Танцова формация „Палави ножинки” от Гоце Делчев с ръководител Георги Мишев, Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци, Клуб за народни танци „Неврокопски вихър” с ръководител Петър Москов, Фолк фитнес „Мераклии” от град Хаджидимово с ръководител Николай Пиринлиев, Женска танцова група от село Гърмен с ръководител Петър Франгов.

Със свои изпълнения в Международния ден на танца ще се включат още състави от Гоце Делчев, Гърмен и Мусомище с ръководител Надя Атанасова и Танцова формация от село Копривлен с ръководител Тодор Цветков.

Танцовата група с атрактивното име “Палави ножинки” за пореден път ще демонстира как се прави празник в Гоце Делчев и как с часове се издържа на дансинга без миг почивка. В групата към Народно читалище “Просвета” с ръководител Георги Мишев участват 30 дами с различни професии, запленени от българските народни танци. Дамите от “Палави ножинки” останаха  верни на своя обичай и бяха едни от първите, които заявиха желание за участие в тазгодишния ден на танца.

 

КОМЕНТАРИ

Бръмбар19:10 - 29.04.2012
А така! Ихууууу
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK