Младите баскетболистки от Гоце Делчев участваха във втория кръг на Държавното първенство

Снимки: Личен архив

И двата отбора имат по една победа и една загуба

След убедителните победи в срещите на 2-ри ноември, проведени в Гоце Делчев, вчера възпитаничките на БК „Пирин“ с треньор Илия Павлов и на БК „Яворов“ с треньор Зорница Мълчанкова участваха във втория кръг от Държавното първенство по баскетбол в зона „Рила“за момичета до 12 години.

Този път двата гоцеделчевски отбора трябваше да играят един срещу друг. Победител е отборът на БК „Пирин“.

Момичетата на Зорница Мълчанкова победиха втория отбор на „Рилски спортист“ – Самоков.

Баскетболистките на „Пирин“ трябваше да играят срещу  първия отбор на „Рилски спортист“ и въпреки борбения си дух отстъпиха пред своя противник – миналогодишния шампион.

Вчерашните срещи са ново доказателство, че баскетболът в Гоце Делчев укрепва.

 

КОМЕНТАРИ

Жоро11:05 - 19.06.2020
Ще помоля всички хора, които обиждаха Илия Павлов с неприлични думи-баскетболните инвалиди да си затворя устата. За всички нас е ясно, че Пирин не мами и играе честно. Това че Тодоров не могат да ги победят и са очевидно около 100 класи под тях не означава да си избават комплексите върху баскетболистките на Пирин, които смея да твърдя са най-голямото спортно богатство на града. Аз съм неутрален фен и наблюдавах сблъсъците на двата отбора. Уважение и феърплей видях само от възпитаничките на господин Павлов. Така че като не разбирате не пишете, защото другия мач ще има стотичка.
Въведете име...22:26 - 13.11.2019
В отбора на Пирин наистина има 3 момичета 2007 набор, които по регламент не могат да играят защото са 1 година по-големи. Тези момичета тренират редовно с отбора и винаги са били част от този отбор. Представете си какво им е на тях като само тренират, а не могат да участват в официални срещи с момичетата с които всеки ден са на тренировки. Няма къде да се изявят. Павлов е искал да им даде тази възможност като най-коректно е питал другите треньори ако и те имат по-големи момичета да пуснат и те своите и така да могат всички да играят. Ако е искал да ги пуска тайно нямало е да пита другите треньори нали? Но явно всички гледат точките на отбора, а никой не мисли за момичетата. Голяма измама е направил че е предложил нещо, което не се е приело и той не го е направил на практика. Павлов никога не се крие да играе с други отбори, дори и с по-големи състезатели. И в Драма и в Македония Пирин е играл с момичета и 2006 и 2005 набор, но не го е правил на въпрос, важното е отбора да се обиграва. Вместо да ходим до други страни и градове, защо треньорката на Яворов отказва приятелски срещи с Пирин, които биха обиграли момичетата и на двата отбора? Знаете ли колко пъти е казал на Зорница и тя все увърта? От страх ли, от злоба ли, каква е причината? А навсякъде го правят и вървят напред, а ние само дърпаме назад.
Атанас22:11 - 13.11.2019
Едно уточнение. В отбора на Пирин няма момичета набор 2006. Има три 2007 и останалите са 2008 и надолу. Проверявайте информацията преди да говорите. Лесно е да се хвърлят коментари без покритие. Този искал, онзи казал. Важни са фактите. Пирин си игра честно.
Angel22:01 - 13.11.2019
Не знам кой какво е говорил и какво е искал да направи, важното е че Пирин си игра и спечели честно срещата срещу Яворов, игра си и честно срещу Самоков. Кой какво е искал не знам, но нямаше пуснати в игра навършили 12, но за Самоков не съм сигурен, защото техните изглеждаха доста големи, а няма как да се провери това.

FACEBOOK