Горди от постигнатото започнаха новата учебна година в ПГ по МСС – Гоце Делчев

Снимки: ПГМСС

В гимназията започва обучение по две нови специалности

В ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев посрещнаха учебната 2019/2020 година с две нови специалности и с обновени кабинети. Повод за задоволство дава и постигнатото през миналата година. Достатъчно е да споменем, че по европейската програма „Еразъм +“ учениците вече провеждат  практиката си в Севиля, Испания, а през следващата учебна година – в Болоня, Италия. Показателен е и фактът, че за последните 3 години паралелките са се увеличили двойно, като от 8 вече са 16!

„Гимназията ни е единствената в област Благоевград, обучаваща ученици в направления ,,Ветеринарна медицина" , ,,Електрически превозни средства" и ,,Трайни насаждения", която е защитена професия и е в дуална форма на обучение.

Ние сме на първо място в областта по прием на ученици в специалност ,,Производство на кулинарни изделия и напитки". Нашите паралелки по направление ,,Горско стопанство" са пълни.

Екипът, който ръководя, е най-балансиран, можещ и мотивиран“, каза директорът на училището Ангел Живков в словото си при тържественото откриване на новата учебна година. Той пожела на всички здраве, а придобивките да водят към нови върхове!

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK