В Гоце Делчев се проведе образователен концерт с класическа музика

Снимка: Infomreja.bg

Концертът се състоя в сградата на Неврокопската света митрополия

Вчера в сградата на Неврокопската света митрополия се състоя една необичайна и много мила среща. Три жени –  всепризнати майсторки в областта на класическата музика, се срещнаха с деца от Гоце Делчев. За да видят и чуят талантливите изпълнителки, тук бяха дошли и хора на по-зряла възраст.

Оперната певица и вокален педагог Мариана Карпатова (мецосопран), пианистката Лора Чекоратова  и композиторката  Добринка Табакова с готовност разказаха за своя творчески път и отговориха на всички въпроси, отправени към тях, включително и на детското питане: „Как се прави опера?“

Непосредственият диалог се редуваше с музикални изпълнения, които доставиха истинско удоволствие на аудиторията.

В края на концерта композиторката Добринка Табакова сподели за ИНФОМРЕЖА:

„За първи път съм в Гоце Делчев и ми прави впечатление на много добре уреден и спокоен град. Все още не познавам добре този край, но вече съм влюбена в него и ще идвам пак. А Ковачевица е уникално място, не мога да кажа, че има друго подобно.

Аз живея в Лондон и там творя. Поръчките ми за музика са предимно от Европа и Америка. В момента довършвам произведение, което ми е поръчано за летен фестивал в Лондон, който е на 31-ви август. Още топло-топло ще го изпратя на оркестъра на ВВС, на който  съм щатен композитор.

В България се връщам по 2-3 пъти годишно, обикновено  за концерти, като този по повод 90-годишнината на Софийската филхармония.“

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK