В Гоце Делчев се дипломира юбилейният випуск на 100-годишната ПМГ „Яне Сандански“

Снимка: Infomreja.bg

Зрелостникът Иван Духов стана първият носител на наградата, носеща името на генерал Андрей Боцев

Днес своите дипломи за завършено средно образование получиха зрелостниците от юбилейния випуск на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ – Гоце Делчев, гимназията, която закръгли едновековното си съществуване. По този повод в двора на училището се състоя тържество, на което присъстваха много родители и приятели на завършващите.

Празникът откри директорът на гимназията Елка Божикова, която, наред с пожеланията към младите хора за успешна реализация в живота, не пропусна да им каже, че винаги са добре дошли в родното училище.

Връчването на награди на най-изявените ученици започна с наскоро учреденото отличие на името на генерал Андрей Боцев – бивш министър на отбраната на Република България. Генерал Боцев е възпитаник на гимназията, випуск 1977 година. Бил е член на Училищното настоятелство от 2001 до 2007 година.

По повод учредяването на наградата, 100-годишнината на учебното заведение и дипломирането на випуска, в гимназията са получени поздравителни адреси лично от министъра на отбраната Красимир Каракачанов и от най-висшите български военнослужещи, командващи различните родове войски. Поздравителен адрес е изпратил и Ивайло Златанов – началник на РУ на образованието – Благоевград.

Наградата на името на генерал Андрей Боцев е инициирана и осигурена от д-р Валентина Ангелова – жената до него през последните 15 години от живота му. Тя лично връчи отличието на Иван Димитров Духов, който стана пръв неин носител за високите си постижения в областта на информатиката и информационните технологии.

Обръщайки се към зрелостниците, д-р Ангелова каза:

„Където и да Ви отведат мечтите, не забравяйте никога родния град, правете всичко възможно за развитието му, помагайте за добруването на неврокопчани!“

Празникът продължи с награждаване на учениците, за които знанието и успехът са се превърнали в кауза. За високи образователни резултати, в гимназията са учредени различни награди – отличие „Почетен знак“, награда „Спаса Фурнаджиева“, специална награда за изяви и постижения в областта на хуманитарните науки. От своя страна, община Гоце Делчев отличава първенците с плакет.

В тазгодишния випуск първи сред първите са зрелостниците Иван Духов, Ерик Биляров, Иван Пашалиев, Георги Папарков, Мирослав Пехливанов, Стела Тошанова и Саня Севдева. Всеки от тях получи от директора на училището награди и грамоти за отличен успех, постижения в различни области на научното познание и активно участие в общоучилищния живот.

На тържеството бяха уважени и родителите на учениците. Директорът връчи благодарствени писма на 11 родители, чиито деца през целия курс на обучение са издигали престижа на училището чрез призови места в национални и международни олимпиади, състезания, конкурси.

Благодарност към преподавателите за положените грижи и за проявения професионализъм изразиха майките на зрелостниците Иван Духов и Иван Пашалиев.

А от името на завършващите слово произнесе Иван Духов.

„Ние, каза той, дойдохме тук като деца, а Вие, уважаеми учители, ни направихте личности!“

Благодарни и горди, че са били „част от това светилище на духа“, випускниците подариха на училището за спомен два LED телевизора.

Празничното настроение подсилиха с музикалните си изпълнения певицата Бояна Карпатова и талантливата ученичка Вили Пендичева.

По традиция, всяка от шестте завършващи паралелки се самопредстави по остроумен начин чрез закачливи римувани слова.

 

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK