Концертите от фестивала „Неотъпкана пътека“ се отлагат за август 2021 година

Снимка: "Неотъпкана пътека"

Утре, 1-ви август, от 19:00 часа – онлайн концерт

Културната общественост на Гоце Делчев и района с радост и гордост посрещаше фестивала за камерна музика „Неотъпкана пътека“, който още от своето начало, поставено преди две години, се превърна в празник на духа. За съжаление пандемията се отразява и на тази културна проява. Концертите в гърменското село Ковачевица и Гоце Делчев се отлагат за август следващата година. А утре, 1-ви август, ще можем да чуем онлайн концерт на тези световни знаменитости в областта на музикалното изкуство.

Поканата за концерта е поместена на Фейсбук страницата „Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица“. Тя гласи:

„Скъпи приятели и почитатели на камерната музика и природата. Тази година не може да се видим на живо, но подготвяме виртуален концерт за вас: моля, включете се на страницата ни във Фейсбук на 1-ви август, 2020-а година, за да чуете специална програма на музикантите на Неотъпкана пътека. Начален час: 19 ч. Ковачевица, 18 ч. Мадрид, 17 ч. Лондон, 12 ч. Ню Йорк. А на живо, дай Боже, ще се видим през август, 2021-а година!

В събота, 1-ви август от 19 ч. Ковачевско време, ще изпълним три от нейните /на Добринка Табакова/ творби във виртуалния концерт на Неотъпкана Пътека: Пирин за соло чело (Златомир Фунг), Видео премиера на две песни за мецосопран и пиано (Мариана Карпатова и Лора Чекоратова) и клавирен квинтет Танц по калдъръм (запис от 2019-а година). Заповядайте на страницата ни във Фейсбук.

Публиката ще има възможността да проследи онлайн новите записи, специално направени от музикантите Мариана Карпатова, Златомир Фунг, Георги Вълчев, Лора Чекоратова и др. Програмата включва творби от Рахманинов, Шьонфелд, Арт Тейтъм и Добринка Табакова."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK