В Гоце Делчев откриха дворец за децата

Снимка: Infomreja.bg

Това е ДГ „Калинка“ след основен ремонт и с ново оборудване

„Празник на радостта и благодарността“ – така Светла Дамянова - директор на ДГ „Калинка“ в Гоце Делчев, нарече днешното откриване на обновената сграда на градината. Радост, защото за по-хубави условия, при които да растат деца, не може и да се мечтае! Благодарност, защото това е чувството, което заслужават всички, свързани със създаването на проекта и с неговото изпълнение!

Висока беше оценката, която даде при откриването и кметът на общината Владимир Москов. Той подчерта, че обектът е от изключителна важност за града, а програмата „Региони в растеж“ помогна много за обновяване на образователната инфраструктура в него.

Владимир Москов благодари на фирма „Технострой“ и на господин Шербетов за цялостната организация на работата и за положеното старание.

Градоначалникът отправи благодарност и към колектива на детската градина за грижите, които полага за децата.

Присъстващите на тържеството имаха възможност да разгледат обновената сграда и да се насладят на прекрасните условия, създадени в нея. Това е един дворец за децата – просторен, слънчев, красив, уютен и … модерен.

Детската градина вече има интерактивна дъска, мултимедия, лаптопи за всяка група, телевизори, нови уредби. Всеки от шестте офиса разполага с модерен стерилизатор за съдовете, в които се хранят децата. Настилките на пода са антибактериални, , а на двора – ударопоглъщащи.

Условията тук включват също интерактивен кабинет, вътрешен двор и салон, който може да се използва и за занимания по безопасност на движението по пътищата.

Просторният двор около санираната сграда е с оформена детска площадка за всяка група. Съоръженията за игра са различни, подходящи за съответната възраст.

За всичко това Светла Дамянова благодари на кмета Москов и неговия екип, на хората, създали прекрасния проект, и на изпълнителите в лицето на г-н Шербетов, както и на целия колектив на градината, „наситил всяко едно кътче със светлина и любов“.

Гостите на тържеството се убедиха, че в тези чудесни условия растат умни и талантливи деца. Програмата, която изнесоха  възпитаниците на детското заведение - от най-малките до най-големите, предизвика възхищение. Малките артисти бяха неотразими с красивите си костюми и с отличната си подготовка!

Всички присъстващи се присъединиха към благослова, отправен от отец Николай, за здраве и благополучие на децата и целия колектив на ДГ „Калинка“ в Гоце Делчев.

 

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK