С голям концерт на Неврокопския ансамбъл жителите на Гоце Делчев празнуват Деня на независимостта

Снимка: Личен архив

С голям концерт на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци жителите на Гоце Делчев и общината ще отпразнуват в края на седмицата Независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев.

Концертът е по повод 109 -та годишнина от обявяването на Независимостта на България, а организатор на събитието е Община Гоце Делчев. Събитието ще се състои на 22. септември от 18.30 часа в градския парк.

Община Гоце Делчев кани всички жители и гости да отпразнуват заедно големия празник.

Преди дни кметът на Общината-Владимир Москов, на нарочна среща в кабинета си, изрази личната и обществената благодарност и признателност към самодейците от Неврокопския ансамбъл и техните ръководители Петър Аврамов, Тодор Цветков, Петър Карамфилов, Живко Медарев и невероятните певици Ирина Паскалева и Амиде Даракчи за уникалното им представяне в най-стария фолклорен фестивал в Европа „Златната брадва“ в полския град Закопане.

Както писа ИНФОМРЕЖА, гоцеделчевските самодейци на този фестивал спечелиха всички възможни първи места в различните категории и станаха първият в историята на 49-годишния фестивал „Златната брадва“ ансамбъл, обрал всички първи места във всички възможни категории.

Заместник-кметът Саид Иброш, председателят на Народно читалище "Просвета - 1865"-Костадин Кобаков, и секретарят на читалището-Георги Мишев, на приятната среща при кмета Москов, също поздравиха самодейците и техните ръководители и им пожелаха още много и по-големи успехи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK