В Гоце Делчев очакват откриването на новия пазар

Снимка: Infomreja.bg

Очакваният години наред покрит пазар ще заработи през октомври

Съвсем скоро обликът на пазара в Гоце Делчев ще бъде напълно променен. Вече е покрита площ от 650 квадратни метра, където ще се продават промишлени стоки. На нея ще бъдат обособени 30 еднакви работни места, разположени в определен ред.

Проведени са няколко разговора с търговците, които са се споразумели да теглят жребий за местата, където да поставят сергиите си. Общата вертикална планировка на новия пазар обхваща 1 200 квадратни метра и е настелена с павета.

В съседство с тази площ се намира сграда – собственост на пазара, която вече е реконструирана. Покривът е изцяло подновен, ремонтирани са и двата етажа. Горният е даден под наем след проведен търг.

В реконструираната сграда са обособени седем  нови търговски обекта. Предстои завършването и на последния. Цялостният облик на обекта ще се оформи след приключване на ремонтните дейности на пристройка към сградата.

Изграждането на покрития пазар и ремонтът на сградата са извършени като обществена поръчка на стойност 249 хиляди  лева без  ДДС, от които около 150 хиляди лева са собствени средства, а останалите – от кредит.

Скоро ще бъде направен ремонт и на пазара за селскостопанска продукция – нова подредба на масите и смяна на покрива. Ще се създаде и нова организация на движението между двете площадки – за промишлени и за селскостопански стоки, което ще улесни движението на хората по улица „Солун“ и това на превозните средства.

Вече има решение за увеличаване стойността на кредита и ако времето е подходящо, ремонтът ще стане до Нова година.

„Много отдавна сме правили предложения до Общинския съвет за изграждане на покрит пазар за продажба на промишлени стоки и за реконструкция и модернизация на съществуващата част, но по една или друга причина решение не се вземаше. Имахме готовност да направим това още преди  5-6 години. В настоящия Общински съвет срещнахме разбиране и през октомври 2017 година той гласува за започване на промените. Идеята беше сергиите от улицата да бъдат пренесени, за да се облекчи движението на клиентите, да предпазим търговците от силно слънце и валежи, както и да запазим стоките им“ – казва  Ангел Баталов - управител на търговско дружество „Общински пазари“ - ЕООД. 

Очакваният години наред покрит пазар в Гоце Делчев ще започне да се ползва през месец октомври тази година.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

тит08:56 - 22.08.2019
един скъп навес + крив и нехигиеничен под от стари павета, това ли !!!!! някой ще помисли ли за хората които стоят там по 12 часа - ток, вода, тоалетни, ами сергиите под навеса - те какво евтино изпълнение ще са
Въведете име...15:36 - 17.08.2019
Аз пък се чудя, що у лево няма поздрав от Москов и Сарандев за Голяма Богородица. За Байряма се скъсаха да поздравяват в медиите, ама християнските празници явно не тачат. Електората им не ги почита.
Daniela01:57 - 15.08.2019
Оправиха пазара на мангалите,няма що...Ебах и мизерния град и шибания му пазар !!!
Андон13:54 - 14.08.2019
Имаше нужда да се прибере цялата мизерия някъде. Зеленчуковите сергии също трябва да се пипнат.

FACEBOOK