В Гоце Делчев не се състоя обявеният конкурс за най-атрактивна коледна украса на дърво

Снимка: Infomreja.bg

Една красива традиция беше прекъсната

Тази година конкурс за най-атрактивно украсено коледно дърво в парка на Гоце Делчев не се състоя, въпреки че беше включен в програмата на Общината за коледните празници. А украсени дръвчета в парка имаше, макар и по-малко от друг път.

Така много хора останаха разочаровани – учениците и учителите, които са положили труд и старание и естествено се вълнуваха от предстоящото класиране, детските състави - участници в тържеството при награждаването, гражданите, свикнали вече с празника при беседката в парка.

Уви,една красива традиция беше прекъсната!

А ето как изглеждаше украсата, направена от Първо основно училище – една изразителна композиция, по която децата можеха и творческия си заряд в областта на писменото и устното слово да проявят.

„Цяла година слушахме, учехме, веселяхме се, помагахме, бяхме добри, печелехме състезание след състезание, покорявахме върхове…“ Така пишат децата от Първо основно училище до Дядо Коледа, който е застанал до украсената от тях елха в парка, а пред него са подаръците, красиво опаковани и готови да зарадват малчуганите.

Добрият дядо е сложил очилата си и чете писмото на глас. Слушатели са  неговите приятели – едно пингвинче, дошло чак от Антарктида, и Снежко, който се наслаждава на червената си шапка. Между тях е майсторски украсената елха с разноцветни играчки, които искрят под лъчите на зимното слънце.

Въображение и творчески усет са проявили и децата от Второ основно училище в града. Пред тяхната стилно украсена елха пътува влак, натоварен с подаръци и сурвачки, изработени от естествени материали. Погледа привлича и текстът на молитва към Господ за здраве и добро по света.

Вече четвърта година детска градина „Пролет“ в Мосомище украсява висока близо 4 метра елха! Тази година украсата е свързана с темата за екологията, като играчките са направени от отпадъчни материали – снежинки от клечки, малки елхички от дървени бъркалки за кафе… Снежният човек в близост до елхата също е много атрактивен.

И ПМГ „Яне Сандански“ се включи в конкурса. Гимназистите са заложили на един от символите на Коледа – ботушчетата, които старателно са направили. Използвали са също гирлянди и играчки.

В парка има още една красиво пременена елхичка, но без надпис чие дело е тази украса. Може би отново на малката Йоанка, която заедно със своя дядо редовно украсяваше дръвче в парка и винаги получаваше награда за това…

Конкурсът трябваше да се състои и традицията да продължи!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK