В Гоце Делчев гостува детска художествена изложба

Снимка: Infomreja.bg

Представени са млади художници от страната и от Молдова

В Дома на културата в Гоце Делчев е подредена изложба на 5-я Международен конкурс за детско – юношеска рисунка „Нашите традиции и обичаи“ от Националната програма „Деца на бъдещето“, организирана от съюз „Духовно възраждане – България“ със съдействието на Почетното консулство на Република Молдова в Пловдив.

Изложбената зала грее с платната на малките художници, изобразили с много старание национални обичаи – честване на Гергьовден, кукерски игри, пъстри народни хора… На някои от картините са изразени и пожелания, например в тази на седемгодишната Марина Доневичина от Добринище, спечелила първа награда, - „Да изгоним злото с хорото!“

Присъдени са още две първи награди - на Йоана Йорданова на 14 години от Първомай и на Десислава Димитрова на 15 години от Ловеч.

Правят впечатление и рисунките със специални награди – за иновативен подход, за сюжет (като тази на 10-годишната Илиана Влахова от Хаджидимово), за костюм, за графика, за техника. Няколко картини са отличени с грамоти, а други – с поощрителни награди.

Сред творците са деца от Самоков, Първомай, Пловдив, Варна, Бургас, Ловеч, Петрич, Дупница… и от Молдова.

Изложбата ще остане отворена за посещение тази и следващата седмица.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK