Рехабилитират част от уличната мрежа в Брезница и Мосомище по проект

Изглед на село Мосомище, снимка: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, подписа договор, с който започва изпълнението на проект „Реконструкция и рехабилитация на част от улична мрежа в селата Брезница и Мосомище от община Гоце Делчев“.

Проектът е на стойност 1 400 549,98 лева, като финансирането е 100 % безвъзмездно по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

В рамките на проекта ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на част от уличната мрежа в селата Брезница и Мосомище от община Гоце Делчев, в т. ч. улици и тротоари по  участъци от следните улици:

в  с. Мосомище - ул. "Струга", ул. "Пирин", ул. "Цар Самуил" и ул. Цар Симеон";

в с. Брезница, участъци на - ул. Христо Ботев, ул. „Яне Сандански", ул. Дунав, ул. "Гео Милев", ул. "Лозята", ул. "Свобода", ул. "Бърда", ул. "Теофик Хаджи".

Общо в двете села ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на 2 159 метра улици и 4 416,1 кв. м тротоари.

Чрез реализирането на проекта ще се рехабилитира пътното платно, ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на настилката, ще се изградят отводнителни съоръжения, ще се осигури възможност за удобно преминаване на хората по тротоарите, ще се възстанови маркировката с оглед осигуряване условия за безопасност на движението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK