Стотици лекари искат БЛС да накаже Атанас Мангъров

Източник: iStock

Те са подкрепили подписка

Над 200 лекари настояват БЛС да санкционира доц. Атанас Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение. Това съобщава специализираното издание "Право & Здраве".

Те вече са подкрепили подписката, инициирана от д-р Сибила Маринова - началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"- Велико Търново.

От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК, пише д-р Маринова в отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

По нейни думи, с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на лекарите и на жертвите на болестта. Тя го обвинява и че открито призовава обществото да не спазва закона и правилата.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далече: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК, посочва още д-р Маринова.

Тя е категорична, че лекарското съсловие не трябва повече да толерира поведението на доц. Атанас Мангъров. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK