Апелативният съд потвърди ареста на домашния насилник, убил съпругата си във Варна

Снимка: Infomreja.bg

Днес състав на Апелативния съд потвърди определението на Варненския окръжен съд, с което бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Борислав Н. по искане на прокуратурата. 41-годишният обвиняем е в ареста за убийството на съпругата си Кремена, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 24 февруари тази година. Съдебното заседание в Апелативния съд е по жалба на обвиняемия.

И въззивната съдебна инстанция прецени, че основанията на Варненския окръжен съд  за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, са основателни, въпреки чистото съдебно минало, постоянния адрес и месторабота на 41-годишния Борислав. Събраните гласни, писмени и веществени доказателства водят до обоснованото предположение, че точно Борислав е извършил убийството на съпругата си Кремена. И този съд намира, че ако е на свобода, Борислав може да се укрие и да извърши друго престъпление.

Семейните отношения били изключително влошени и трябвало да завършат с развод. Бракоразводното дело било насрочено за разглеждане във Варненския районен съд на 26 февруари, два дни след извършеното убийство на Кремена. Тя често била малтретирана от Борислав, за което свидетелстват подаваните жалби за домашно насилие.

Днес в съдебната зала обвиняемият Борислав заяви, че е ударил три шамара на съпругата си. След това повикал майка си, за да изнесат багажа му от апартамента, нает от семейството. Представителят на Апелативна прокуратура припомни пред съда, че смъртта на Кремена е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма вследствие на жестокия побой.

Определението на Апелативния съд, с което е била потвърдена първоначално взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Борислав Н., е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK