Съдът остави в ареста Викторио Александров

Снимка: БГНЕС

Задържаният за двойното убийство в София се изправи пред съда. Викторио Александров остава в ареста, съобщава НОВА ТВ.

Той влезе в съдебната зала без да крие лицето си. Поиска да бъде пуснат да се прибере у дома и разказа какво си спомня от фаталната нощ на убийството.

Викторио и Дарина живеели щастливо, докато не започнали да спорят за всичко. От битовите сметки до родителските права, разказа пред съда обвиненият за двойното убийство. Преди да отнеме живота на приятелката си и на невръстната си дъщеричка, Викторио отишъл до семейното жилище в „Надежда”, за да види детето си. Дарина го помолила да вземе последните си вещи и да си тръгне по-бързо, защото щяла да има гост, който можел да създаде проблем заради присъствието му. Изтръгнала малката Никол от ръцете му. Това афектирало Викторио, твърди адвокатката на задържания.

„Според мен нещо се е случило във връзка с отнемането на детето от ръцете му. Единствено психолози и психиатри могат да отговорят на тези въпроси”, заяви адвокат Елисавета Иванова.

На излизане от апартамента в „Надежда”, спомените на Викторио се губят. Помнил как тичал с детето по стълбите. Тичал с него и в парка. После двамата с Никол обядвали. Не помни обаче, че я е убил. Нито нея, нито майка й.

„Според мен лично, към момента на деянията, дори и да ги е извършил той, той не е разбирал изобщо нито свойството, нито значението на действията си”, заяви адвокат Иванова.

Затова защитата на обвиняемия поиска да бъде направена допълнителна експертиза, която да установи дали Викторио е разбирал какво прави. Пред съда, мъжът първоначално твърдеше, че не помни да се е качвал в такси. После му се появиха смътни спомени.

„Може би му се връщат някакви спомени. Тогава тий каза,че нищо не помни, освен че е бил с детето в парка и след това се е събудил в болница”, заяви адвокат Иванова.

Усещал обаче, че е извършил нещо нередно, обясни още Викторио пред съдията. За убийствата обаче разбрал от полицаите в болницата.

„Аз доколкото разбрах, вече в болничното заведение, когато се е осъзнал, че е там, тогава е усетил, че нещо се е случило. Експертите могат да кажат защо му се губят цели моменти, защото е напълно възможно от афекта да му се губят”, заяви още защитата му.

Задържаният не отрече, че е писал писмо. Не стана ясно прощално или не. В него споменавал, че има намерение да избяга в Турция.

„Аз не считам, че това писмо може да се кредитира, тъй като към момента няма графологична експертиз  от кого е написано, няма дата”, каза адвокатката на Викторио.

Нямал психични заболявания. Но не се чувствал добре в ареста, защото „хлебарки му влезли в раната на главата”. Имал и спукано тъпанче. /НОВА ТВ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK