В едномесечен срок съдът в Благоевград решава казуса със старата автогара в Дупница

снимка: infomreja.bg, архив

Благоевградският окръжен съд вчера проведе заседание по жалбата на Община Дупница за неустойка по продажбата на старата автогара в града. В исковата молба от кмета на Дупница инж. Методи Чимев има претенции към ЕТ „ЕВРОШОП – РОСЕН ХРИСТОВ”-Благоевград за неустойка по неизпълнение на договора в размер на 631 737, 60 лв. Това е сумата, която дължи купувачът за всеки просрочен ден от поетите ангажименти от 01.09.2008 година, но не повече от 20 % от продажната цена на имота - 3 158 688 лева.

“Ответната страна твърди, че е имало подписано 3-странно споразумение между тях, Община Дупница в лицето на предишния кмет и новия купувач, за препродажба на имота и отпадане на заложените в договора за продажба условия. Такъв договор или споразумение в Община Дупница няма, а и на самото заседание ответниците не са представили. Очакваме в едномесечен срок съда да се произнесе с решение”, обясни заместник-кметът на Дупница Олга Китанова.

Като свидетел по делото вчера е бил и бившия кмет на Община Дупница Атанас Янев.

На мястото на старата автогара трябваше да бъде изграден хипермаркет с площ около 1 200 кв. м.; открит паркинг, предназначен за клиентите на магазина; хотел с капацитет 80- 120 легла; кино, със зрителна зала за около 50-60 човека; фитнес център и малко казино; офиси; открит басейн с летен бар и вътрешна покрита търговска улица с кафе бар и няколко малки магазина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK