Кюстендилският художник Людмил Панайотов представи "Картини от килера"

Снимка: Infomreja.bg

На 3 февруари в залата на Възрожденското училище в Кюстендил се откри изложбата “Картини от килера” на кюстендилския художник Людмил Панайотов.

“Картини от килера” е съдбата на един художник. Те са събирани в килера, творба след творба, етюд след етюд, щрих по щрих... Рисувани, мечтани и докосвани с четката на фина душа. Рисувани и подреждани във времето, в тематична връзка, докато придобият съзвучие за цялостна изложба.

Художникът Людмил Панайотов е рoден в Кюстендил. Учи и завършва своето образование в паралелката по изобразително изкуство в училище "Даскал Димитри" - Кюстендил, откъдето се появява и любовта му към изкуството. 

Любимият му художник е Рембранд ван Рейн. Черпи идеи от класическите стари майстори. Рисува в картините си натюрморти, портрети, пейзажи, рисунки с молив. Картините му, изпълнени в мек пасторал и нежен маниер, докосват зрителя и събуждат най-фините струни и сантимент в душата.

Творецът среща зрителя в своите картини. Чрез тях разказва, докосва, възвисява и пожелава най- хубавия си вътрешен свят, прави ни съпричастни към красивото, което го докосва и вдъхновява!

По неговите думи “трябва човек много да обича рисуването, за да го прави". Рисуването за него е много концентрация, внимание и упорит труд, който понякога се получава, понякога - не.

Изложбата “Картини от килера” с куратор Любляна Начева ни показва, че рисуването на Людмил Панайотов не просто се получава, но е съдбата на един художник.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK